Mac’n’cheese s dýní

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení 0:45

Ingredience

500 g dýně hokkaido (nebo máslové, oloupané), nakrájené na menší kostky
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce olivového oleje
400 g krátkých těstovin (rigatoni, penne)
2 stroužky česneku, nadrobno
380 ml mléka
4 lžíce mascarpone
150 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
100 g parmazánu, nastrouhaného
1 lžíce odrhnutých lístků rozmarýnu, nasekaných najemno + celé snítky na ozdobu
máslo na vymazání formy
120 g strouhanky panko

Příprava jídla

1 Rozehřejte troubu na 180°C. Kostky dýně osolte, opepřete a pokapejte olejem a dejte na plech péci, dokud dýně zcela nezměkne, trvá to asi 20 minut. Zatímco se peče dýně, uvařte těstoviny na skus a dejte stranou.

2 Upečenou dýni vyjměte a vložte do mixéru spolu s česnekem, mlékem a mascarpone a rozmixujte. Pokud je směs příliš hustá, zřeďte ještě mlékem. Vlijte do mísy a smíchejte s nastrouhaným čedarem, polovinou parmazánu a nasekaným rozmarýnem.

3 Zapékací nádobu vymažte máslem a vsypte do ní těstoviny. Těstoviny zalijte dýňovo-sýrovou směsí. Strouhanku panko smíchejte se zbylým parmazánem a nasypte navrch. Dejte zapéct asi 25 minut, dokud omáčka nebublá a vršek není zlatý.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře