Maďarská houbová polévka

Seznam surovin

žampiony 500 gramů
cibule 1 kus
vývar kuřecí 1 litr
smetana na vaření 100 mililitrů
máslo 4 lžíce
mouka pšeničná hladká 3 lžíce
paprika 2 lžíce (mletá)
šťáva citronová 1 lžíce
petržel hladkolistá 1 hrst
sůl
pepř

Postup přípravy

Cibuli nakrájejte nadrobno, ze žampionů odstraňte nožičky (špatně se mixují) a nakrájejte je na plátky. V hrnci rozpalte máslo a orestujte na něm cibuli. Pak přidejte houby a opečte je. Pustí dost vody, restujte je, dokud se nevypaří, trvá to asi 10 minut. Pár kousků hub můžete odložit na ozdobu. Pak je zaprašte paprikou a moukou, zarestujte a zalijte vývarem. Osolte a vařte doměkka. Nakonec polévku rozmixujte, přidejte smetanu a nechte krátce prohřát. Dolaďte ji citronovou šťávou a pepřem, vmíchejte nasekanou petrželku a podávejte.

Poznámka k receptu

Perfektní polévka má v sobě výraznou chuť hub a jemné aroma guláše. Nejjednodušší je připravit ji ze žampionů, pokud ale máte v mrazáku nějaké úlovky z houbařské sezony, použijte je. Dodají jídlu pestrost.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře