Makovo-kokosový šnek a kuličky

„Recept mi předala maminka a té zase její maminka. Nejlepší na něm je, že se z něj dají udělat kuličky i šneci,“ prozrazuje Jarmila Křížová z Cukrářství a perníkářství Pusinka.

Ingredience

NA MAKOVOU HMOTU

50 g sezamových semínek
50 g mletého máku
50 g vlašských ořechů, mletých
50 g sušených švestek, odpeckovaných a umletých v mlýnku na maso nebo najemno rozsekaných v robotu
100 g tekutého medu

NA KOKOSOVOU HMOTU

170 g strouhaného kokosu + na obalení
100 g tekutého medu
100 g másla
1–2 lžíce rumu tuzemáku

Příprava jídla

1 Promíchejte přísady na makovou hmotu. Zvlášť promíchejte suroviny na kokosovou hmotu.

2 Makovou hmotu rozválejte mezi dvěma mikrotenovými sáčky nebo archy potravinářské fólie. Potřete ji zlehka kokosovou náplní.

3 Opět přiložte mikroten (nebo fólii) a hmotu válečkem vyrovnejte. Stočte jako roládu, obalte v kokosu a nechte ztuhnout v lednici. Potom krájejte
na 1cm silná kolečka – šneky, které můžete vložit do papírových košíčků.

4 Z obou hmot také můžete vytvarovat kuličky. Ty kokosové pak obalte ve strouhaném kokosu.

NĚCO NAVÍC

Pro ještě větší efekt ozdobte kuličky sušenými brusinkami. Kousky zatlačte shora lehce do hmoty, aby při manipulaci neodpadly.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře