Makový koláč

Ingredience

máslo a polohrubá mouka na formu
400 g hladké mouky
1,5 lžičky kypřicího prášku
380 g krupicového cukru
180 g másla + na vymazání
2–3 lžíce mléka
750 g plnotučného tvarohu ve vaničce
100 ml smetany ke šlehání (33%)
3 vejce
35 g kukuřičného škrobu
150 g mletého máku

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Dno formy o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem a strany vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.

2 Z hladké mouky prosáté s kypřicím práškem, 180 g cukru a másla vypracujte drobenku. Třetinu drobenky si dejte stranou, zbylou smíchejte s mlékem, aby se spojila v těsto, a vtlačte jej na dno a stěny připravené formy. Dejte chladit na alespoň 15 minut.

3 Tvaroh a smetanu zhruba 2 minuty šlehejte, postupně zašlehejte zbývající cukr, vejce i škrob. Nakonec zlehka vmíchejte mák. Tvarohovo-makovou směs vlijte do připravené formy, posypte odloženou drobenkou a pečte 45–55 minut.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře