Makrela s kari bramborami

Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení: 30 minut
Odpočinutí: 30 minut

Ingredience

4 mražené makrely v celku
sůl a čerstvě mletý pepř
1 kelímek bílého jogurtu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce kari pasty (nejlépe madras)
800 g brambor, nakrájených na kostky
1 cibule, nakrájená na kostičky
400 g mangoldu nebo špenátu

Příprava jídla

1 Z makrel odřízněte hlavu a odřízněte filety od páteře. Do kůže udělejte z boku 3 mělké zářezy, osolte, opepřete a potřete rybu jogurtem. Nechte 30 minut odpočinout.

2 Troubu předehřejte na 200 °C. V zapékací nádobě na oleji brambory a cibuli opékejte 5 minut. Přidejte pokrájenou zelenou část mangoldu nebo špenát a kari a smíchejte.

3
Dejte do trouby a pečte 15 minut. Pak na zeleninu položte makrelu a pečte dalších 15 dozlatova.

NĚCO NAVÍC

Makrelu můžete péct i v celku. V tom případě ji přidejte do pekáče hned na začátku pečení

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře