Malinová piškotová roláda s bílou čokoládou

Voňavé letní maliny by byl skoro hřích mučit tepelnou úpravou. Raději je doplňte jen lehounkým piškotem a jednoduchým krémem s bílou čokoládou. A příště můžete tuhle roládu připravit třeba s borůvkami nebo ostružinami.

Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 12 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 1 roládu

Na těsto

4 vejce
100 g hladké mouky
100 g cukru krupice
cukr moučka

Na krémy

300 g bílé čokolády
125 g malin
200 g smetany ke šlehání 30%
1 sáček ztužovače šlehačky
pistácie

Postup

Krok 1: Vejce předem vyndejte z lednice, aby měla pokojovou teplotu.

Krok 2: Začněte přípravou krémů. Jestli to chcete mít na jistotu, přichystejte si je už den předem. Čokoládu rozlámejte na dílky, zalijte ohřátou smetanou, rozmíchejte dohladka a rozdělte do dvou misek.

Krok 3: Do jedné misky nasypte maliny (pár si jich můžete nechat na ozdobu) a vidličkou je trochu rozmačkejte. Oba krémy dejte na několik hodin zatuhnout do lednice.

Krok 4: Vajíčka s cukrem šlehejte elektrickým šlehačem pět až deset minut do světlé pěny. Opatrně zapracujte mouku.

Krok 5: Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem, pečte asi 12 minut dozlatova, poté ihned odřízněte hrany (těsto se tak bude lépe rolovat) a plát přesuňte na čistou utěrku posypanou moučkovým cukrem. Papír stáhněte. Piškot pak i s utěrkou zarolujte a nechte vychladnout. Pracujte rychle, aby těsto neztuhlo.

Krok 6: Vychladlé krémy prošlehejte elektrickým šlehačem, aby byly nadýchanější a ještě trochu zatuhly. Do malinové části přidejte sáček ztužovače šlehačky (kdyby byl krém dostatečně pevný už tak, můžete samozřejmě vynechat). Malinový krém rozetřete na rozmotané těsto a znovu (už bez utěrky) zarolujte. Roládu potřete světlým krémem.

Krok 7: Ozdobte malinami a drcenými pistáciemi. Můžete podávat hned nebo roládu nechte ještě chvíli odležet v chladu.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře