Malinové tiramisu

Variace autentického italského dezertu s půvabnou historií (prý se v tamních hotelích podával po svatební noci) vás určitě potěší. Třeba až zas půjdete na maliny.

Suroviny

malinový džem (bez peciček) 1 hrnek
pomerančový likér (nejlépe Grand Marnier) 6 lžic
mascarpone pokojové teploty 500 g
cukr krupice 1/4 hrnku
vanilkový extrakt 1 lžička
cukrářské piškoty nebo proužky piškotového těsta 28 ks
čerstvé maliny 1 košíček
cukr moučka na poprášení

Postup

1
Džem a 4 lžíce likéru promíchejte v misce. Ve velké míse promíchejte mascarpone a zbylé 2 lžíce likéru.

2
Elektrickými metlami ušlehejte smetanu, cukr a vanilkový extrakt do polotuha. Gumovou stěrkou zatřete nejprve čtvrtinu šlehačky k mascarpone, pak zatřete i zbytek.

3
Dno skleněné čtverhranné formy vyložte polovinou piškotů nebo proužků těsta. Potřete je polovinou džemu s likérem a posypte polovinou malin.

4
Postup zopakujte se zbylými přísadami, zakončete malinami. Formu přikryjte a dejte nejméně na 3 hodiny (ale i přes noc) chladit. Podávejte nakrájené na řezy a poprášené moučkovým cukrem.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře