Mandarinková bábovka s kaštany

Kuchyně: česká 
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 90 min.

Seznam surovin

mouka pšeničná hladká 300 gramů
máslo 200 gramů (+ na vymazání)
mléko 200 mililitrů (polotučné)
vejce 3 kusy
cukr krupice 150 gramů
kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
sůl 1 špetka
mandarinky 2 kusy
rozmarýn 1 lžíce (nasekaný)
jedlé kaštany 100 gramů (nasekané)
strouhanka (na vysypání formy)

Postup přípravy

1. Připravte těsto: bílky oddělte od žloutků, žloutky utřete s cukrem. Máslo rozpusťte, a dokud je horké, přilijte studené mléko. Pak máslovou směs spojte s vejci, přidejte mouku, prášek do pečiva, sůl, kůru a šťávu z mandarinek, rozmarýn, kaštany a vše důkladně promíchejte. Bílky ušlehejte dotuha a ručně je vmíchejte do těsta.

2. Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Vlijte do ní těsto, mělo by sahat asi do dvou třetin formy. Pečte v předehřáté troubě asi 45–50 minut. Nechte bábovku zcela vychladnout a podávejte.

Poznámka k receptu

Bábovky jsou zase v kurzu, už dávno to totiž nejsou jen jednoduché buchty. Přidejte do těsta mandarinku, rozmarýn a kaštany a získáte rafinovanou chuť, která zastíní i světové dezerty.

FORMA NA BÁBOVKU O OBJEMU 1,2L

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře