Mandlové košíčky

Jsou křehké a lahodné, a díky formičkám vypadají naprosto profesionálně. Krém k plnění je zcela ve vaší režii; v zájmu image jsme vybrali složitější, ale mimořádně lahodnou kombinaci.

Počet porcí: 35 košíčků
Doba přípravy: Více než hodinu 
Chlazení: 1-2 hodiny
Pečení 0:15

Ingredience

200 g hladké mouky + trochu
na vysypání formiček
100 g másla + trochu na vymazání formiček
60 g mletých mandlí
50 g moučkového cukru
2 žloutky

Na krém:

250 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
200 g změklého másla
200 g moučkového cukru
1 žloutek
2 lžíce likéru, nejlépe mandlového

Na ozdobu:

tmavou čokoládovou polevu
sekané loupané mandle

Příprava jídla

1. Ze surovin vypracujte na lehce pomoučněné ploše těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a uložte na dvě hodiny do chladu.

2. Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů. Formičky vymastěte. Z těsta oddělujte kousky, vložte je do formiček a stejnoměrně vytlačte. Postavte je na plech a pečte, až je těsto křehké a zlatavé. Potom okamžitě vyjměte z trouby a vyklopte z formiček. Nechte vychladnout.

3. Na krém svařte za stálého míchání mléko s moukou. Až směs trochu vychladne, vešlehejte do ní žloutek. V misce utřete máslo s cukrem a po lžičkách do něj zatřete vychladlou mléčnou směs. Jemný krém dochuťte likérem.

4. Košíčky plňte až před podáváním, a to pomocí cukrářského nebo plastového sáčku, u kterého odstřihněte malý roh. Dozdobte čokoládovou polevou a mandlemi.

image_printVytisknout recept
5 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře