Mandlové máslo

Mandlové máslo

Mandlové máslo je možné připravovat z loupaných mandlí či neloupaných. Pak bude tedy barva másla mít odlišnou barvu. Je možné připravit máslo úplně čisté, tedy použít pouze mandle a slunečnicový olej na doředění, aby si s hmotou Váš robot poradil a dosáhli jste požadované jemnosti.

Pak můžete připravit také máslo již lehce ochucené. Pak bych vám doporučila vanilku a třeba i trochu javorového sirupu.
Nechte rozehřát troubu na 180 °C. Ořechy rozprostřete na plech a 8 – 10 minut je pečte v troubě, získají tak plnější oříškovou chuť. Po vychladnutí je přesypejte do mixéru, přidejte zbývající ingredience a začněte mixovat. Po chvíli mixér vypněte, pomocí stěrky seškrábněte krém ze stěn a opět zapněte. Záleží na výkonu spotřebiče. S těmi výkonnými budete mít velmi hladké ořechové máslo během 5ti minut. Když necháte hotové mandlové máslo stát, během pár dní klesne mandlová složka a naopak na vrchu zůstane pouze olej. Pokud chcete hustější máslo, klidně olej lehce ulejte. ( Přesně toto se děje i s tahini, tedy sezamovou pastou, což je v podstatě totéž, pouze vyrobené ze sezamových semínek.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře