Mandlové muffiny s meruňkami a broskvemi

Šťavnaté muffiny plné mandlí budou zaručeným hitem letošního léta. Jsou rychlé, jednoduché a neuvěřitelně skvělé. Ještě před vložením do trouby je můžete posypat drobenkou či mandlovými plátky. Ovoce můžete střídat podle chuti a zásob.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 24 muffinů
Doba přípravy: Do 20 minut 
Pečení 0:30

Ingredience

200 g másla, změklého
200 g krupicového cukru
6 vajec, prošlehaných
100 g bílého jogurtu
1 vanilkový lusk, dřeň vyškrábnutá
200 g hladké mouky
100 g mandlové mouky nebo jemně mletých mandlí
12 g kypřicího prášku do pečiva
2 špetky soli
meruňky a broskve, nakrájené na tenké plátky
moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 Troubu vyhřejte na 180°C a muffinový plech vyložte papírovými košíčky.

2 Do mísy dejte máslo, přidejte cukr, vejce, jogurt a vanilkovou dřeň a důkladně prošlehejte. Vmíchejte přes sítko prosetou směs obou druhů mouky, kypřicího prášku a soli.

3 Těsto rozdělte do papírových košíčků (plňte je zhruba do 2/3 výšky). Navrch naskládejte na plátky nakrájené ovoce (vždy alespoň 2 plátky meruněk a 2 plátky broskví). Vložte do trouby a pečte zhruba 25–30 minut dozlatova. Nechte vychladnout a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře