Mandlovo-mrkvový chlebíček

Mrkvový zákusek zmizí raz dva. Radši upečte rovnou dvojnásobnou dávku.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 10 řezů
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení 0:40

Ingredience

20 g másla, rozpuštěného, na vymazání formy
120 g neloupaných syrových mandlí
120 g mrkve, oloupané
2 lžíce hladké mouky
najemno nastrouhaná kůra z 1/2 biocitronu
2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
120 g krupicového cukru
2 lžíce piniových oříšků

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Formu na chlebíček nebo jinou vhodnou hlubší formu o rozměrech cca 22×10 cm vymažte máslem, vyložte pečicím papírem a znovu vytřete máslem (je to nutné, těsto se lepí).

2 Mandle semelte v robotu na co nejjemněji to půjde. Mandlovou mouku nasypte do mísy. V robotu jen vyměňte nástavce, nevymývejte nádobu. Pomocí robotu nastrouhejte mrkev najemno. Přidejte ji do mísy k mandlím, pak přidejte mouku a citronovou kůru. Pořádně propracujte rukama, aby ve směsi nebyly žádné shluky mrkve ani hrudky mouky.

3 Žloutky vyšlehejte s cukrem dohusta a dobleda. Pomocí děrované lžíce je vmíchejte do mrkvového těsta.

4 Důkladně umyjte a odmastěte mísu na šlehání a metly šlehače. Bílky vyšlehejte do pevných špiček. Opatrně, ale rovnoměrně zapracujte sníh do těsta. Těsto přeneste do připravené formy a posypte piniovými oříšky. Pečte asi 40 minut, špejle zapíchnutá do středu by měla vyjít čistá.

5 Nechte pár minut chladnout ve formě, pak objeďte nožem, opatrně vyndejte z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře