Mangovo-jahodové špalky

Léto bez zmrzliny jako by ani nebylo. Nenechte se ale omezovat balenými nanuky. Ty nejlepší – plné ovoce a šťávy – si můžete udělat doma. Děti budou šťastné a vy se krásně zchladíte!

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 20 minut 
Chlazení: 4 hodiny
Mražení a zachlazování

Ingredience

160 g cukru krupice
200 g manga
2 lžíce citronové šťávy
250 g jahod, nakrájených

Příprava jídla

Cukr smíchejte v rendlíku s 250 ml vody a na nejmenším plameni zahřívejte do rozpuštění. Pak zvyšte plamen a minutu vařte. Dejte stranou vychladit.

Mango oloupejte, rozřízněte, odstraňte pecku a vydlabejte ovocnou dužinu. Tu pak rozmačkejte s polovinou citronové šťávy a proceďte přes co nejjemnější sítko. K jahodám přidejte citronovou šťávu a udělejte s nimi totéž. Pak do každého pyré přilijte po polovině zchladlé cukrové vody. Nyní začněte plnit osm formiček na nanuky: můžete si udělat jen mangové a jahodové anebo vrstvy střídat, a získat tak dvoubarevné mangovo-jahodové dobroty. Do hmoty zapíchněte dřívka a dejte do mrazáku. Mrazte minimálně čtyři hodiny.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře