Marcipánky

Seznam surovin

Těsto:

mouka pšeničná hladká 300 gramů (+na posypání pracovní plochy)
cukr moučkový 200 gramů
máslo 80 gramů
vejce 2 kusy (+1 vejce na potření)
mandle 50 gramů (i se slupkou)
citronová kůra
hřebíček 1 špetka (mletý+skořice)

Poleva:

bílek 1 kus
cukr 150 gramů

Postup přípravy

Na těsto spolu propracujte prosátou mouku, cukr, máslo, vejce, namleté mandle, citronovou kůru a koření. Zabalte ho do kuchyňské fólie a nechte aspoň 2 hodiny odpočinout v chladu.

Na lehce pomoučené pracovní ploše ho rozválejte na plát o síle asi 3mm a vykrajujte z něj požadované tvary. Klaďte je na plech s pečicím papírem, můžete je potřít rozšlehaným vajíčkem (není nutné) a pečte v horkovzdušné troubě při 160°C asi 10 minut, až získají světle zlatou barvu.

Vychladlé cukroví zdobte polevou smíchanou z prošlehaného bílku a cukru.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře