Marcipánové slzičky

Kuchyně: evropská 
Obtížnost přípravy: Snadný
Doba přípravy: 80 min.
Porce: 6

Seznam surovin

mouka pšeničná hladká 330 gramů
máslo 200 gramů
mandle 200 gramů (loupané, strouhané)
sirup javorový 100 gramů
vejce 2 kusy
cukr vanilkový 1 balíček
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
mouka pšeničná hladká (na vál)

Na náplň:

marcipán 250 gramů
cukr moučkový 50 gramů

Na ozdobení:

čokoládová poleva tmavá 100 gramů
cukrářské zdobení (barevné)

Postup přípravy

V míse ušleháme změklé máslo s javorovým sirupem, vanilinovým cukrem a citronovou kůrou do pěny, do které jedno po druhém zašleháme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a třetinu této směsi vmícháme do máslové hmoty. Přidáme strouhané mandle a po malých částech vmícháme zbylou směs mouky s práškem do pečiva. Vzniklé těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout v chladu.

Připravené těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, vykrojíme z něj formičkou slzičky, přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Upečené slzičky necháme vychladnout na rovné podložce.

Marcipán propracujeme s 25 g moučkového cukru na hladkou hmotu. Zbylým cukrem poprášíme vál, marcipán na něm rozválíme na plát a vypíchneme z něj stejné slzičky, jako z těsta. Vždy dvě slzičky z těsta k sobě slepíme marcipánovou slzičkou, namočíme je zčásti v rozehřáté čokoládové polevě a než poleva zcela ztuhne, ozdobíme slzičky ještě barevným cukrovým sypáním a necháme polevu zaschnout.

Poznámka k receptu
Javorový sirup seženete nejlépe v prodejnách zdravé výživy. Můžete ho případně nahradit medem.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře