Marinovaná krkovička na česnekové topince s ajvarem

Máte-li rádi pořádně vyladěný kus masa, pak jste natrefili na recept, který je pro vás jako stvořený. Vyzkoušejte marinovanou krkovičku doplněnou o česnekovou topinku s ajvarem, jehož paprikovo lilková chuť dotáhne celý chod k dokonalosti.

Suroviny

vepřová krkovice 4 plátky
cibule 1 ks
olej 6 lžic
hrubozrnná hořčice 2 lžíce
česnek 4 stroužky
mletý zázvor 1/2 lžičky
několik lístků rozmarýnu nebo šalvěje
sůl a čerstvě namletý pepř
světlé pivo 300 ml
med 1 lžíce
máslo 1 lžíce
Ajvar jemný (Podravka)
topinky potřené česnekem

Postup

1
Krkovici nařízněte na několika místech po okrajích, to proto aby se plátky nekroutily. Následně se pusťte do marinády, ve které bude maso přes noc odpočívat. Více tak do sebe natáhne všechny chutě.

2
Nejprve smíchejte olej, hořčici, prolisovaný česnek, zázvor, nasekané lístky bylinek, sůl a pepř. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a přidejte do vytvořené směsi a promíchejte. Do připravené marinády vložte maso, zakryjte ho a přes noc nechte uležet v chladničce. Pokud budete marinovat déle, tak se nic nestane, ba naopak.

3
Jakmile bude krkovička dostatečně odleželá, můžete se pustit do smažení. S olejem šetřete – je v marinádě a maso je tučné dost, tak jím pánev jen lehce potřete. Plátky smažte z každé strany 4 minuty. Hotové maso na sebe naskládejte, zabalte do alobalu a nechte cca 5 minut odpočívat. Mezitím si doděláte šťávu k masu. Do pánve s výpekem přilijte pivo, přidejte med, osolte, opepřete a nechte mírně zredukovat. Vypněte plamen a přidejte lžíci másla, to šťávu zjemní. Maso dejte zpět do pánve ke šťávě a zakryjte pokličkou. Mezitím na druhé pánvi klasickým způsobem opečte topinky. Pokud už je na vás oleje moc, použijte toustovač. Hotové topinky nezapomeňte potřít česnekem.

4
Maso servírujte společně s topinkou a kopečkem ajvaru. Vynechat byste neměli ani sklenici vychlazeného piva.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře