Marmite carbonara

Umami, to je, oč tu běží!

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut 
Vaření 0:10

Ingredience

2 žloutky
2 lžičky marmitu
30 g parmazánu, nastrouhaného najemno + navíc k podávání
sůl a čerstvě mletý pepř
180 g špaget nebo linguine
1 velký stroužek česneku, mírně podrcený naplocho nožem
2 lžíce panenského olivového oleje
malá hrst petrželky kudrnky, nakrájené nadrobno

Příprava jídla

1 Do hrnce dejte vařit vodu. V misce utřete žloutky s marmitem, nastrouhaným parmazánem a trochou pepře. Jakmile se voda začne vařit, osolte ji, vsypte těstoviny a vařte podle návodu na obalu, aby byly špagety či linguine uvnitř pevné na skus čili al dente.

2 Do studené hlubší pánve dejte česnek a olivový olej, postavte ji na střední oheň a zvolna opékejte, aby česnek zezlátl a zkřupavěl (nesmí zčernat a připálit se). Pak stroužek vyjměte a vyhoďte.

3 Když jsou těstoviny uvařené, sceďte je a uchovejte přitom malý hrnek vody, v níž se vařily. Pánev s česnekovým olejem odstavte a vložte do ní těstoviny, směs s marmitem a trochu vody z vaření. Promíchejte tak, aby těstoviny byly lesklé a rovnoměrně obalené ve směsi. Podávejte se spoustou dalšího parmazánu a trochou petrželky.

NĚCO NAVÍC
Nejste-li vegetariáni a chcete posílit chuť umami, opečte spolu se stroužkem česneku 125 g pancetty nakrájené na kostičky.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře