Masopustní křehotiny

Ingredience

Na těsto:

250 g másla
450 g hladké mouky + trocha na vysypání pracovní plochy
200 g moučkového cukru
špetka vanilky
kůra nastrouhaná z jednoho citronu
3 žloutky
případně lžíce studené vody či mléka

Rumová poleva:

2 lžíce citronové šťávy
200 g moučkového cukru
2 lžíce horkého mléka
2 lžíce rumu
případně potravinářské barvivo na obarvení polevy (prodávají drogerie; použijte střídmě)

Na dokončení:

barevné cukrářské zdobení

Příprava jídla

1. Máslo, mouku, cukr, žloutky, vanilku a citronovou kůru v míse rychle zpracujte na drobenku a pak prohněťte na tužší těsto; v případě potřeby přidejte lžíci studené vody nebo mléka. Těsto zabalte do fólie a nechte aspoň půl hodiny (klidně i přes noc) v chladu.

2. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Pracovní plochu lehce pomoučněte, dotenka na ní rozválejte těsto a formičkami vykrajujte žádané tvary. Na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi dvanáct minut, aby cukroví jemně zezlátlo.

3. Z uvedených surovin utřete polevu, případně ji obarvěte. Cukroví sejměte z plechu, potřete polevou a ozdobte.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení 30 minut
Pečení 0:12
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře