Masové kuličky s čokoládovým čatní

Kuchyně: evropská
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 30 min.
Porce: 4

Seznam surovin

mleté maso 180 gramů (libové)
cibulka jarní 2 lžíce (nakrájená)
olej 2 lžíce
sůl
smetana na šlehání 1 lžíce (vychlazená)
kumkvat 1 kus
sójová omáčka 1 lžička
zázvor 1 lžička (čerstvý, nastrouhaný)

Na čatní:

ovoce 200 gramů (ryngle, meruňky, broskve, mango apod.)
čokoláda mléčná 40 gramů
cibule 1 kus (malá, oloupaná)
cukr 1 lžíce
ocet vinný 2 lžičky
česnek 1 stroužek
sůl
paprička chilli červená 1/2 lžičky (nakrájená)

Postup přípravy

Maso osolíme, přidáme smetanu a mícháme, dokud se vše nespojí. Přidáme sójovou omáčku, vymačkanou šťávu ze zázvoru a na závěr cibulku. Směs podle potřeby osolíme, lehce promícháme, utvoříme z ní asi 10 kuliček a zprudka je opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji v hlubší pánvi. Snížíme teplotu, kuličky přelijeme dvěma lžícemi vody, přidáme kumkvat nakrájený na plátky a kuličky dusíme pod pokličkou ještě asi 5 minut (musíme je hlídat a občas promíchat, aby se nepřipálily).

V kastrůlku svaříme hrnek vody s cukrem, jemně nakrájenou cibulí a česnekem. Přidáme drobně nakrájené ovoce, ocet, sůl a chilli, stáhneme teplotu a za občasného promíchání zvolna vaříme do zhoustnutí. Na závěr vmícháme rozlámanou čokoládu a čatní necháme zchladnout.

Kuličky podáváme teplé nebo i studené, doplněné čatní, do kterého si je namáčíme.

Zdroj: igurmet.cz
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře