Medailonky z panenky se svítkovými nudlemi a salátkem

Svítek je tradičním doplňkem českých polévek, ale nás baví i jako příloha k masu. Přelitý voňavým máslovým výpekem z panenky nemá konkurenci!

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 0:20

Ingredience

1 velká vepřová panenka, o pokojové teplotě
sůl a čerstvě mletý pepř
rostlinný olej na pánev
100 g másla

NA NUDLE

2 vejce
6 lžic mléka
100 g polohrubé mouky
1 stroužek česneku, prolisovaný
1–2 lžíce jemně nasekané petrželky rostlinný olej na opékání

NA SALÁTEK

nastrouhaná kůra a šťáva z 1/2 limety
1 lžička hnědého cukru
2–3 lžíce panenského olivového oleje
1 oloupaná bulva uvařené červené řepy, nakrájená na jemné nudličky
1 větší mrkev, nakrájená najemno nebo nastrouhaná nahrubo

Příprava jídla

1 Panenku nakrájejte na asi 1,5cm plátky, lehce je naklepejte klouby ruky, osolte a opepřete a nechte zatím stranou.

2 Připravte salátek. Z limetové kůry a šťávy, cukru a oleje prošlehejte v hlubší misce zálivku, přidejte řepu a mrkev a směs důkladně promíchejte se zálivkou.

3 Udělejte nudle. Vejce, mléko, mouku, česnek a petrželku důkladně promíchejte ve vyšší nádobě, nejlépe prošlehejte elektrickým šlehačem, aby byla směs nadýchaná, a osolte. Pánev potřete olejem a nechte rozpálit, vlijte na ni polovinu směsi, krouživým pohybem rozlijte po celé pánvi a opečte nejprve z jedné strany, až omeleta ztuhne, potom opatrně obraťte a opečte i z druhé strany. Hotovou omeletu srolujte a na chvilku odložte. Postup zopakujte i s druhou omeletou.

4 Pánev, nejlépe steakovou, nechte rozpálit, až se z ní kouří. Vlijte trošku oleje, rozlijte ho po pánvi a vkládejte plátky panenky, zprudka opečte z jedné strany 2–3 minuty, obraťte a opečte i z druhé strany. Hotové maso rozložte na nahřátý talíř a na každý plátek vložte ždibec másla. Do uvolněné pánve nalijte trochu vody, aby se odvařily přípečky, odstavte a nechte rozpustit zbylé máslo.

5 Srolované omelety nakrájejte na nudle, naaranžujte na talíře, přidejte maso, přelij- te výpekem a podávejte se salátkem.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře