Medová bábovka

Medová bábovka je dokonalou variantou podzimního moučníku. Je plná ořechů, voňavého koření a šmrncnutá medem. Nakonec ji můžete doladit čokoládovou polevou.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 50 minut
NÁROČNOST střední

Ingredience pro: 1 bábovku

50 g másla
150 g moučkového cukru
5 vajec
170 g medu
4 lžíce rumu
2 drcené hřebíčky
1 lžička mleté skořice
1 lžička citronové kůry
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
150 g hrubé mouky
50 g rozinek
50 g sekaných vlašských ořechů
50 g jemně nasekaných lískových oříšků
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
10 g čerstvého droždí

Postup

Krok 1: Oddělte žloutky od bílků. Do mísy ke žloutkům přidejte cukr, změklé máslo a ušlehejte do pěny.

Krok 2: Do směsi přidejte nadrcené hřebíčky, skořici, najemno nastrouhanou kůru z citronu, rum, rozehřátý med a rozdrobené droždí. Vše důkladně prošlehejte.

Krok 3: Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, rozinky a oba druhy ořechů. Opatrně prošlehejte.

Krok 4: Nakonec do těsta vmíchejte dotuha ušlehaný sníh z bílků. Formu na bábovku vymažte a vysypte moukou.

Krok 5: Těsto nalijte do formy a vložte do trouby předehřáté na 160 °C. Pečte ji 50 až 60 minut.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře