Medová kachní prsa

Seznam surovin

kachní maso 4 kusy (prsa i s kůží)
med 2 lžíce (2-3 lžíce)
zázvor 40 gramů
pepř barevný (mletý)
sůl
olej
šťáva pomerančová (z 1 pomeranče)

Postup přípravy

Kůži na omytých kachních prsíčkách nařízněte do mřížky, maso osolte a opepřete. Polovinu zázvoru nastrouhejte najemno, zabalte do čistého plátýnka a šťávu vymačkejte na maso. Nechte asi hodinku rozležet.

Odleželé maso potřete ze všech stran olejem a osmahněte na rozpálené pánvi nejprve kůží dolů. Poté maso obraťte a smažte dozlatova. Hotová prsa vyskládejte do zapékací mísy, přidejte zbylý zázvor a zalijte šťávou z pomeranče. Povrch pokapejte medem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 10–20 minut podle toho, jak chcete mít maso propečené.

Maso nechte ve vypnuté a pootevřené troubě ještě asi 5 minut dojít, pak nakrájejte na plátky a podávejte.

Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře