Medová žebírka

Už jste zkusili žebra pečená na medu? Pokud máte rádi jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá. 😉 Podávejte je posypaná petrželkou, s grilovanou kukuřicí na másle a s chlebem.

Suroviny

vepřová žebra 2 ks
uzená mletá paprika 3 lžíce
sušená mletá cibule 2 lžíce
sušený česnek 1 lžíce
mleté chilli 1 lžička
sůl 1 lžička
černý pepř 1 lžička nebo kousek chilli papričky
hořčice 1 lžíce
kvalitní kečup 2 lžíce
tekutý med 2 lžíce
hrst sekané petrželky
kukuřice a chléb k podávání

Postup

1
Koření promíchejte v míse a přidejte hořčici, kečup a med.

2
Žebírka potřete a vložte na 2–4 hodiny marinovat do lednice.

3
Troubu zapněte na 140 °C. Žebírka vložte do pekáče, lehce podlijte vodou a přiklopte.

4
Pečte 2–3 hodiny, dokud nebudou krásně měkká. Posledních deset minut pečte žebra pod grilem, aby se vytvořila zkaramelizovaná kůrka.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře