Melounový salát II

Kombinace melounu a parmské šunky funguje skvěle i v tomhle receptu, kde je oblíbená dvojice doplněná o dip a pesto.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 6 skleniček
Doba přípravy: Do 20 minut 
Bez vaření

Ingredience

200 g čerstvého smetanového sýra (např. lučiny)
200 ml smetany ke šlehání (40%)
sůl
cca 600 g kuliček nejlépe z různých druhů melounu (cantaloupe, žlutý…)
6 plátků prosciutta

NA PESTO

30 ml (2 lžíce) panenského olivového oleje
1 lžíce medu
šťáva z 1/2 citronu
1 lžička bílého balzamikového octa
2 velké hrsti bazalkových lístků + pár lístků na ozdobení
1 lžíce piniových oříšků, opražených nasucho
sůl

Příprava jídla

1 Na pesto rozmixujte všechny uvedené přísady dohladka, osolte podle chuti.

2 Čerstvý smetanový sýr dejte do mísy a prošlehejte ho dohladka. V další míse ušlehejte smetanu dotuha. Pak ji zlehka po částech zapracujte do sýra a spojte do nadýchaného dipu, osolte podle chuti.

3 Vzniklý dip rovnoměrně rozdělte do 6 sklenek. Na něj navrstvěte melounové kuličky a zakončete plátkem prosciutta.

4 Těsně před podáváním zalijte skleničky pestem a ozdobte lístky bazalky.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře