Melounový salát

Kuchyně: evropská
Obtížnost přípravy: Snadný
Doba přípravy: 30 min.

Seznam surovin

meloun Cantaloupe 2 kusy
melounky Galia 2 kusy (nebo medový)
rajčenka 2 kusy (tamarillo)
karambola 1 kus
cukr hnědý 2 lžíce
šťáva limetková 1 lžíce
likér melounový 1 lžíce

Postup přípravy

Melouny omyjeme, rozkrojíme na půlky a vydlabeme z nich jadérka. Čtyři půlky si necháme stranou jako misky a zbylé půlky oloupeme, dužninu nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. Karambolu omyjeme a nakrájíme na plátky, omyté rajčenky na čtvrtky a vše přidáme do mísy k melounům.

Limetkovou šťávu důkladně promícháme s hnědým cukrem a melounovým likérem, nalijeme na ovoce v míse a vše velmi opatrně promícháme.

Salát necháme asi 5 minut stát, pak ho rozdělíme do půlek melounů, každou půlku přkryjeme mikrotenovou fólií a necháme dobře vychladit.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře