Meruňková zmrzlina s rozmarýnem

Meruňková zmrzlina s rozmarýnem

Léto patří zmrzlinám a nanukům. Využijte sezonu meruněk a připravte si domácí tvarohovou zmrzlinu provoněnou bylinkami. Téhle kombinaci odoláte jen těžko.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 8 porcí

500 g vypeckovaných meruněk
2 snítky čerstvého rozmarýnu
250 g třtinového cukru
250 g měkkého tvarohu
250 g zakysané smetany

Postup

Krok 1: Meruňky dejte do rendlíku, přidejte k nim cukr a lístky rozmarýnu a na mírném ohni nechte směs probublávat, až se ovoce rozvaří.

Krok 2: Mezitím v míse prošlehejte tvaroh se zakysanou smetanou. Rozvařené meruňky nechte vychladnout a postupně je zašlehejte do připravené tvarohové směsi.

Krok 3: Hotovou směs přendejte do nerezové vaničky nebo mísy. Vložte ji do mrazáku a po dvou hodinkách zmrzlinu opatrně vidličkou promíchejte. Vraťte zpět do mrazáku a postup po hodině zopakujte. Pak nechte zmrzlinu mrazit další dvě hodiny a podávejte.

Krok 4: Zmrzlinu můžete servírovat v kornoutku nebo ji dávat mezi dvě sušenky.

Tip: Z takto připravené směsi chutnají skvěle i domácí nanuky – před podáváním je můžete přelít hořkou čokoládou.
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře