Meruňkovo-mandlové smoothie

Seznam surovin

meruňky 400 gramů
mandle 3 lžíce (celé)
šťáva citronová 1 lžíce
med 3 lžíce
mandlové mléko 300 mililitrů
ledová tříšť

Postup přípravy

Na pánvi nasucho opečte mandle, nechte je vychladnout, pak je vložte do mixéru spolu s vypeckovanými meruňkami a citronovou šťávou a rozmixujte dohladka. Přidejte med, mandlové mléko, led a znovu krátce promixujte. Rozlijte do sklenic a podávejte.

Do tohoto smoothie jsme se zamilovali! Díky opraženým mandlím chutná po marcipánu, meruňky a mandlové mléko z něj zase dělají zdravou pochoutku.

Poznámka k receptu

Mandlové mléko dnes koupíte v každém větším obchodě, snadno si ho ale vyrobíte i doma. Stačí 150 g mandlí přes noc namočit do vody, ráno ji slít a namočené mandle rozmixovat s asi 300 ml vody (množství vody můžete upravit, záleží na vás, jak silné chcete mléko mít). Vznikne bílá, mléku podobná tekutina s kousky mandlí. Ty přeceďte přes sítko nebo plátýnko, ale nevyhazujte je. Když je vysušíte, hodí se do domácí granoly, do těsta na koláč nebo jako součást drobenky.
Na přibližně 750 ml smoothie.

Zdroj: igurmet.cz
5 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře