Mexická fazolová polévka

Luštěniny můžeme s klidem označit za dnes tak oslavované superpotraviny – jsou velmi zdravé, obsahují spoustu bílkovin, takže není třeba přidávat maso, a navíc nijak nezatíží rodinný rozpočet. Ochutnejte fazolovou polévku!

Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 4 porce

1 červená cibule
2 lžíce řepkového oleje
1 červená paprika
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
1 lžíce mletého římského kmínu
1 plechovka červených fazolí
1 l vody
sůl
pepř
limetka

Na dokončení

1 hrst cherry rajčat
čerstvý koriandr
2 lžíce zakysané smetany

Postup

Krok 1: Cibuli a papriku nakrájejte a doměkka opečte na rozehřátém oleji. Přidejte nasekaný česnek a chilli papričku a nechte chvilku rozvonět.

Krok 2: Poté vmíchejte fazole, půl litru vody, osolte, opepřete a asi 10 minut povařte. Poté tyčovým mixérem rozmixujte dohladka, dochuťte limetkovou šťávou a dozdobte kousky rajčat, koriandrem a zakysanou smetanou.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře