Luštěniny můžeme s klidem označit za dnes tak oslavované superpotraviny – jsou velmi zdravé, obsahují spoustu bílkovin, takže není třeba přidávat maso, a navíc nijak nezatíží rodinný rozpočet. Ochutnejte fazolovou polévku!
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20 minut
Náročnost nízká
Ingredience pro: 4 porce
1 červená cibule
2 lžíce řepkového oleje
1 červená paprika
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
1 lžíce mletého římského kmínu
1 plechovka červených fazolí
1 l vody
sůl
pepř
limetka
Na dokončení
1 hrst cherry rajčat
čerstvý koriandr
2 lžíce zakysané smetany
Postup
Krok 1: Cibuli a papriku nakrájejte a doměkka opečte na rozehřátém oleji. Přidejte nasekaný česnek a chilli papričku a nechte chvilku rozvonět.
Krok 2: Poté vmíchejte fazole, půl litru vody, osolte, opepřete a asi 10 minut povařte. Poté tyčovým mixérem rozmixujte dohladka, dochuťte limetkovou šťávou a dozdobte kousky rajčat, koriandrem a zakysanou smetanou.
Zdroj: prozeny.cz