Mexický salát z pečené kukuřice

Nenápadný kukuřičný salát ke grilovaným dobrotám? Stane se vaším favoritem! Opečení totiž dodá šťavnaté kukuřici úplně novou chuťovou dimenzi. Zkusíte ho?

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 10 minut
NÁROČNOST nízká

Na salát potřebujete:

450 g mražené kukuřice
2 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
stroužek česneku
1 pálivá paprička
2 lžíce majonézy
1 hrst čerstvého koriandru
1/2 limetky
sůl
pepř
100 g balkánského sýru

Postup

Krok 1: Na rozpáleném oleji nebo másle asi 10 minut opékejte kukuřici (klidně ji předtím nechte rozmrznout), aby pěkně chytla barvu.

Krok 2: Mezitím si nadrobno pokrájejte cibuli a nasekejte chilli a koriandr. Do horké kukuřice vmíchejte cibulku, prolisovaný česnek a papričku, osolte, opepřete a nechte trochu vychladnout. Poté přidejte majonézu, koriandr, limetkovou šťávu a nadrobený bílý sýr. Podávejte k masovým i vegetariánským burgerům nebo pikantním kuřecím špízům.

Tip: Místo mrazené kukuřice použijte kukuřičné klasy, které nejdříve v celku potřete olejem, opečte na grilu, a poté do salátu okrájejte.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře