Mie goreng: indonéské smažené nudle

Nechte se unést chutí a vůní Indonésie a vykouzlete doma bleskurychle jedno z indonéských tradičních jídel. Mie goreng existuje v řadě rozmanitých obměn – od vegetariánských po kuřecí nebo hovězí. Dnes vám přinášíme variantu s krevetami.

Ingredience pro:

2 porce

Na nudle

100 g asijských nudlí
2 stroužky česneku
1 červená cibule
1 mrkev
1 bílá ředkev
100 g čínského zelí
2 lžíce olivového oleje
120 g loupaných krevet
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sladké sójové omáčky
1 lžička chilli omáčky sriracha

K podávání

1 hrst čerstvého koriandru
1 limetka

Postup

Krok 1: Nudle připravte podle návodu na obalu.

Krok 2: Mezitím si očistěte a nakrájejte veškerou zeleninu. V hlubší pánvi rozehřejte olej a krátce na něm orestujte krevety z obou stran dorůžova.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře