Zahajte s námi chutnou hostinu vyhlášenou milánskou polévkou.
Náročnost: Velmi snadné Počet porcí: Pro 5 osob Doba přípravy: Do 20 minut Vaření 0:20
Ingredience
60 g másla
40 g cibule, nakrájené nadrobno
1/2 menší hlávky kapusty, zbavená košťálu a žeber, nakrájená na proužky
sůl a čerstvě mletý pepř
cca 1 litr vroucího vývaru z hovězích kostí či zeleninového vývaru (použít lze také vodu z předváření květáku)
1 rajče, nasekané nadrobno či prolisované
50 g rýže (nebo více, podle chuti; váha v suchém stavu), uvařené předem
1 hříbek, nakrájený na plátky či jinak vhodně (lze použít i více drobnějších hřibovitých hub, podle chuti a sezony)
10 g parmazánu, nastrouhaného najemno (nebo víc podle chuti)
mletá sladká paprika na poprášení petrželka (či jiná bylinka) na ozdobení
Příprava jídla
1 Na másle usmažte cibuli, do ní vložte nakrájenou kapustu, vše osolte, opepřete, zalijte vařící vodou (jen tolik, aby bylo ponořené) a uduste doměkka.
2 Měkkou kapustu zalijte vroucím vývarem a pak k ní přidejte rajské jablíčko, uvařenou rýži a hříbek a pak polévku povařte (asi 5 minut). Do hotové vmíchejte parmazán a poprašte ji paprikou. Před podáváním ozdobte petrželkou.