Jídlo, které potěší všechny milovníky omáček. Lahodná a intenzivní chuť je někde na pomezí rajské a guláše. Díky dlouhému dušení je maso měkké a voní po víně a čerstvém tymiánu.
Ingredience pro: 4 porce
Budete potřebovat:
4 plátky hovězího zadního
2 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
2 ks cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce cukru krupice
1 hrnek červeného vína
2 hrnky hovězího vývaru
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžička soli
2 špetky pepře
K podávání:
8 hnízd tagliatelle
Postup
Krok 1: Plátky masa jemně naklepejte klouby ruky a nařízněte okraje. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hluboké pánvi rozpalte sádlo. Na talíř nasypte hladkou moukou a smíchejte ji se špetkou pepře a soli. V mouce obalte maso, přebytečnou oklepejte a klaďte do rozpáleného tuku. Maso opečte z obou stran dohněda a vyjměte.
Krok 2: Do uvolněné pánve vsypte cibuli a opečte do světle hnědé barvy. Přidejte prolisovaný česnek, lžíci cukru, rajský protlak a vše krátce povařte. Podlijte vínem a z pánve seškrábněte a rozmíchejte všechny uvolněné přípečky. Nechte víno téměř odpařit a do pánve vraťte maso i se šťávou, kterou pustilo. Přilijte vývar, přidejte snítku tymiánu a na velmi mírném plameni duste do měkka.
Krok 3: Měkké maso vyjměte z pánve a omáčku propasírujte nebo rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Podávejte s vařenými těstovinami.
Zdroj: prozeny.cz