Mrkvánky naslano s ricottou a bylinkami

Znáte sladké mrkvánky a máte je rádi? Vyzkoušejte jejich slanou (a zdravější) variantu. Po těchto celozrnných šátečcích plněných bylinkovou ricottou se jen zapráší!

DOBA PŘÍPRAVY 25 minut
DOBA VAŘENÍ 15 minut
NÁROČNOST střední
Ingredience pro: 25 kusů

Na těsto

100 g hladké mouky
100 g hladké celozrnné mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
1 špetka soli
150 g mrkve nastrouhané najemno
140 g másla

Na náplň

250 g ricotty
2 lžíce nasekané pažitky
2 snítky čerstvého tymiánu
1 snítka čerstvého oregana
1 špetka soli

Postup

Krok 1: V míse promíchejte obě mouky, kypřicí prášek a sůl. Do směsi zapracujte nastrouhanou mrkev a změklé máslo. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte půl hodiny odležet v lednici.

Krok 2: Ricottu promíchejte s najemno pokrájenými bylinkami a osolte.

Krok 3: Těsto vyválejte na plát silný 2–3 mm. Během vyvalování podsypávejte moukou. Pomocí tvořítka vykrajujte kolečka, na každé naneste lžičku náplně a přehněte. Okraje umačkejte.

Krok 4: Šátečky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 170 °C 15 minut.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře