Mrkvová polévka vás nejen zasytí, ale i hezky zahřeje. Aby byla polévka krásně krémová a měla tu správnou chuť, přidávám do ní na závěr ještě lžíci arašídového másla.
Ingredience na 4 porce
500 g mrkve
2-3 brambory
1 středně velká cibule
1 litr zeleninového vývaru
3 stroužky česneku
1-2 lžíce arašídového másla
řepkový olej
kousek čerstvého zázvoru
mleté kari
mleté chilli
sůl
hladkolistá petrželka (na ozdobu)
Postup
Celkový čas přípravy: 40 min
1
V hrnci rozehřejeme řepkový olej, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, rozetřený česnek a vše necháme chvilku restovat.
2
Mrkev a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Mrkev i brambory vsypeme do hrnce, přidáme kari, kousek zázvoru, vše zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny.
3
Jakmile je zelenina měkká, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Do ještě teplé polévky vmícháme arašídové máslo a ochutíme ji solí a mletým chilli.
4
Před podáváním polévku ozdobíme nasekanou petrželkou a chlebovými krutony.