Mrkvová polévka s kokosovým mlékem

Seznam surovin

mrkev 8 kusů (8-10 ks)
cibule 1 kus
česnek 3 stroužky
kokosové mléko 400 mililitrů
vývar kuřecí 800 mililitrů
arašídové máslo 2 lžíce
kari pasta 1 lžíce (črvená)
olej řepkový 2 lžíce
sůl
koriandr (čerstvý k podávání)
arašídy (k podávání)

Postup přípravy

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, mrkev na kousky. V hrnci rozpalte olej, orestujte na něm nejprve cibuli a česnek a pak přidejte i mrkev a kari pastu. Chvilku je opékejte a pak přilijte vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu, vmíchejte arašídové máslo, osolte a vařte, dokud mrkev nezměkne, mělo by to trvat asi 15–20 minut. Nakonec polévku rozmixujte dohladka a podávejte ozdobenou čerstvým koriandrem a nasekanými arašídy.

Poznámka k receptu

Vhodnými doplňky můžete úplně změnit vyznění jídla. Stačí část vývaru nahradit kokosovým mlékem a vmíchat trochu arašídového másla a obyčejná polévka získá asijský šmrnc. Kari pastu dávkujte podle chuti a druhu, který použijete. Některé jsou jen jemně pikantní, jiné pálí jako čert.

Kuchyně: evropská
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 30 min.
Porce: 4
Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře