Mrkvová roláda s krémovou náplní

Vláčný mrkvový koláč je víceméně klasika, ale co takhle z této výborné zeleniny upéct jednoduchou roládu? Krásně voní po skořici a zázvoru a s lehkou náplní z krémového sýra tvoří perfektní zimní moučník.

Ingredience pro: 1 roládu

Na těsto

3 vejce
1/2 hrnku cukru krupice
1 špetka soli
1/2 lžičky vanilkového extraktu
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého zázvoru
3/4 hrnku hladké mouky
1/4 lžičky kypřicího prášku do pečiva
2 hrnky mrkve
moučkový cukr

Na náplň

320 g čerstvého krémového sýru
1/2 hrnku moučkového cukru
1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

Krok 1: Vejce šlehejte s cukrem pět minut doběla. Přidejte sůl, vanilku, skořici a zázvor.

Krok 2: Postupně vmíchejte i mouku s kypřicím práškem a na závěr najemno nastrouhanou mrkev (zhruba tři kusy střední velikosti).

Krok 3: Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 20 minut při 180 °C dozlatova.

Krok 4: Ihned po upečení plát vyklopte na moučkovým cukrem posypanou čistou utěrku, stáhněte papír a korpus i s utěrkou srolujte – postupujte jako ve videu. Nechte úplně vychladnout.

Krok 5: Roládu rozmotejte, potřete sýrem (Goldessa, Buko, Gervais) smíchaným s vanilkou a cukrem, opět srolujte a posypejte moučkovým cukrem.

Tip:

Roláda se vám bude lépe krájet, když ji necháte alespoň hodinu v chladu odležet.

Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20 minut
Náročnost nízká
Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře