Zlatavé slané muffiny, které voní po pikantním čedaru, překvapí vaše strávníky při snídani, můžete je sebou zabalit jako sytou svačinu na výlet a zazáří jako netradiční příloha ke krémové polévce.
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20 minut
Náročnos nízká
Ingredience pro: 12 kusů
Budete potřebovat:
150 g mrkve
100 g mražené kukuřice
150 g vyzrálého čedaru
250 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
60 g másla
120 ml oleje
180 ml podmáslí
3 ks vejce
1 lžička soli
2 snítky čerstvého tymiánu
Postup
Krok 1: Nastrouhejte mrkev na jemném struhadle (budete potřebovat asi dvě středně velké mrkve). Do druhé mísy nastrouhejte sýr nahrubo. Rozpusťte máslo. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky a předehřejte horkovzdušnou troubu na 170 °C.
Krok 2: Do mísy se sýrem prosejte mouku, prášek do pečiva, sůl a promíchejte. Přidejte strouhanou mrkev a kukuřici a znovu promíchejte tak, aby se mouka rovnoměrně rozptýlila. Ve větší nádobě dobře prošlehejte rozpuštěné máslo, olej, podmáslí, vejce a otrhané lístky tymiánu. Vlijte k moučné směsi a pár tahy lžící promíchejte – nešlehejte.
Krok 3: Těstem naplňte košíčky na muffiny a pečte asi 20 minut do zlatavé barvy. Před podáváním nechte zchladnout.
Zdroj: prozeny.cz