Mrkvové rohlíčky jsou bez přidaného cukru, což ocení všichni, kteří si hlídají linii. Přesto zachutnají i milovníkům sladkého.
Ingredience
300 gramů hladké mouky
180 gramů mrkve
150 gramů másla
2 pl zakysané smetany
švestková marmeláda
1 vejce
moučkový cukr
Postup přípravy
1
Troubu vyhřejeme na 200 °C. Mrkev nastrouháme, necháme odstát a vyždímáme z ní šťávu.
2
Z mouky, mrkve, másla a smetany vypracujeme hladké těsto. Pokud je to třeba, přidáme mrkvovou šťávu nebo mouku.
3
Zabalíme do potravinové fólie a dáme asi na hodinu do chladu.
4
Těsto rozdělíme na 4 stejně velké díly a na pomoučněném vále z každého vyválíme tenkou placku.
5
Nakrájíme na trojúhelníky a každý naplníme povidly. Zavineme do rohlíčků, přičemž začínáme z delší strany.
6
Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 15 – 20 minut do zlatova. Podle chuti posypeme moučkovým cukrem.
Tip:
Povidla můžete vyměnit za makovou, tvarohovou nebo ořechovou náplň.
Zdroj: itesco.cz