Mrkvový beránek

Vyzkoušejte letos upéct velikonočního beránka trochu zdravěji. Šťavnaté těsto ze špaldové mouky se sladkou mrkví a spoustou sušeného ovoce a mandlemi vás příjemně překvapí a navíc budete mlsat bez výčitek.

1 ks porce
do 1,5 hodiny

Suroviny (1 ks porce)

špaldová mouka 300 g
střední mrkve nastrouhané najemno 4 ks
kyška 1/2 kelímku
Vejce 2 ks
kokosový olej 3 lžíce
Med 3 lžíce
kypřicí prášek bez fosfátů 1 sáček
nasekané mandle
sušené ovoce – rozinky, brusinky, kustovnice (goji)
špetka soli
šťáva z čerstvého citronu

Postup

Nastrouhanou mrkev vyšlehejte s vajíčky. Přidejte kyšku, kokosový olej a med a znovu vyšlehejte. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšlehejte, nakonec přidejte mandle a sušené ovoce a vyšlehejte hladké těsto.

Formu na beránka vymažte kokosovým olejem a vysypte špaldovou moukou. Nalijte těsto do formy těsto a pečte na 180 °C. Vyzkoušejte špejlí, jestli je beránek hotov, podle typu formy trvá pečení 40 minut až hodinu a čtvrt.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře