Mrkvový cheesecake 2 v 1

Milujete krémový cheesecake anebo se můžete utlouct po šťavnatém mrkvovém dortu? Upečte si jejich výtečnou kombinaci: spojení voňavého mrkvového těsta a vláčné sýrové náplně vás nadchne.

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 55 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 24 cm průměr formy

Na těsto

1/2 hrnku slunečnicového oleje
1/3 hrnku hnědého přírodního cukru
1 lžička skořice
1/2 lžičky zázvoru
1 špetka soli
2 vejce
1 hrnek celozrnné špaldové mouky
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
1 hrnek mrkve
1/2 hrnku mletých ořechů

Na náplň

300 g sýru žervé
2 vejce
1 sáček vanilkového cukru
kůra z jednoho citronu
2 lžíce cukru krupice
1 lžíce celozrnné špaldové mouky

Na glazuru

200 g zakysané smetany
3 lžíce cukru krupice

Postup

Krok 1: Připravte si všechny suroviny, vejce je dobré vyndat z lednice dřív, aby měla pokojovou teplotu.

Krok 2: Nejprve prošlehejte žervé nebo krémový sýr s vejci, oběma cukry, citronovou kůrou (jen její žlutou částí) a trochou mouky.

Krok 3: Poté prošlehejte vše na těsto: olej, cukr, skořici, zázvor, sůl, vejce, mouku, sodu, kypřicí prášek, jemně strouhanou mrkev a ořechy (dala jsem vlašáky, ale hodí se i mandle nebo lískáče).

Krok 4: Do vymazané formy rozetřete 2/3 těsta a nepravidelně překryjte 1/3 krému.

Krok 5: Lžící navrstvěte zbylé těsto a zbylý krém a pečte 40 až 50 minut při 180 °C, až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá. Na dno trouby je dobré dát plecháček s vodou, aby se při pečení odpařovala.

Krok 6: Upečený koláč nechte 15 minut chladnout. Teplotu mezitím zvyšte na 220 °C a vyrobte glazuru: smetanu prošlehejte s cukrem a koláč jí potom přelijte. Pečte dalších asi 10 minut, až povrch zpevní.

Krok 7: Vychladlý koláč nechte jen tak nebo ho dozdobte sekanými ořechy a hoblinkami mrkve – uděláte je obyčejnou škrabkou na brambory.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře