Muffiny s pivem a slaninou

Pivo, slanina a čokoláda. To vám nejspíš nezní jako typické ingredience na cupcakes, ale když dáte této neobvyklé kombinaci šanci, uvidíte, že je naprosto boží i v dezertech!

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST střední
Ingredience pro: 24 muffinů

Na cupcaky

125 g másla
1/2 hrnku cukru krupice
1/3 hrnku holandského kakaa
2 vejce
1 špetka soli
200 g bílého jogurtu
2 hrnky hladké mouky
1 lžička jedlé sody
250 ml černého piva
100 g čokolády

Na krém

250 g krémového sýru Philadelphia
125 g másla
1 hrnek cukru moučka
2 lžíce arašídového másla
5 lžiček kávy

Na ozdobu

6 plátků slaniny
1/3 hrnku javorového sirupu

Postup

Krok 1: Troubu vyhřejte na 180 °C. Změklé máslo utřete s cukrem, přidejte kakao, vajíčka, sůl a jogurt (místo jogurtu můžete dát i kysanou smetanu) a postupně zapracujte mouku, jedlou sodu a pivo.

Krok 2: Teď vmíchejte nasekanou čokoládu a těstem do 2/3 plňte muffinové košíčky. Pečte 15–20 minut.

Krok 3: Mezitím si ze sýra, změklého másla, cukru, arašídového másla a kávy ušlehejte krém, který nechte zatuhnout v lednici, než muffiny vychladnou.

Krok 4: Když jsou muffiny upečené, teplotu zvyšte na 200 °C. Slaninu rozložte na pečicí papír, potřete javorovým sirupem a dozlatova opečte. Plátky otočte, potřete sirupem i z druhé strany a dopečte dokřupava. Celkem to trvá asi 10 minut.

Krok 5: Každý plátek rozdělte na 4 kousky. Vychladlé muffiny ozdobte pomocí zdobícího pytlíku krémem a následně kouskem slaniny a pak už jen sklízejte ovace!

Můj tip: Nezoufejte, jestli nemáte cukrářský zdobicí pytlík, poleva bude chutnat stejně dobře, i když ji na muffiny jen natřete nožem.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře