Nadýchaná špenátová omeleta

Smažená vajíčka patří ke stálicím vydatných snídaní. Někdo má radši sázená, někdo míchaná a jiný omeletu. Ať už je váš favorit jakýkoliv, tuhle špenátovou variaci si zamilujete na první dobrou.

Doba přípravy 5 minut
Doba vaření 8 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 1 porci

2 vejce
1 hrst baby špenátu
1 lžíce strouhaného parmazánu
muškátový ořišek
sůl a pepř
2 lžíce másla

Postup

Krok 1: Vejce prošlehejte metličkou, přidejte čerstvý nebo spařený špenát, parmazán, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř. V pánvi rozehřejte máslo a nalijte na něj vaječnou směs. Asi tři minuty smažte, a když vajíčka napůl zatuhnou, omeletu překlopte na polovinu a ještě asi tři minuty dosmažte. Pokud máte vajíčka rádi hotová úplně a ne jen krémová, stáhněte plamen na minimum a ještě dvě minuty přidejte. Podávejte s pečivem, případně i zeleninovým salátkem.

Tip: Místo špenátu můžete přidat mangold, polníček nebo třeba rukolu.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře