Nadýchané kynuté těsto vylepšené banánem, sladká čokoládová náplň, křupavé mandle… A máte zaděláno na dokonalé a voňavé odpoledne.
DOBA PŘÍPRAVY 30 minut DOBA VAŘENÍ 20 minut NÁROČNOST střední
Ingredience pro: 16 porcí
Na těsto
500 g hladké mouky
250 ml mléka
2 žloutky
20 g čerstvého droždí
1 lžíce cukru krupice
2 banány
sůl
Na dohotovení
1 vejce na potření
1 hrst mandlových lupínků
150 g tmavé čokolády
Postup
Krok 1: Mléko zahřejte, rozdrobte do něj droždí, přidejte trochu mouky, špetku cukru a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Kynutého těsta se neboje: 7 fíglů, s nimiž se vám vždy povede!
Krok 2: Mezitím v míse promíchejte prosátou mouku se solí, přidejte cukr, žloutky a rozmačkané banány. Přilijte vzešlý kvásek a vše důkladně propracujte. Hotové těsto v míse poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte kynout asi hodinku.
Krok 3: Těsto pak rozdělte na poloviny. Z každé vyválejte kruh tak, aby bylo těsto silné asi půl centimetru, a každý kruh nakrájejte na osm trojúhelníků.
Krok 4: Čokoládu nasekejte na hrubo. Na každý kousek těsta dejte hromádku a zatočte. Rolky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, každou potřete rozšlehaným vejcem a posypejte mandlemi.
Krok 5: Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Rolky pečte 15 až 20 minut dozlatova.