Nadýchané tvarohové kobližky

V těstě na kobližky je tvaroh, který ale ve finále není v hotových kobližkách moc cítit, jen jsou díky němu krásně měkké a vláčné. Tvarohové těsto nemusí kynout, a přesto jsou kobližky snad ještě nadýchanější a lepší než klasické kynuté.

Suroviny (20 ks porcí)

měkký polotučný tvaroh 250 g
Vejce 3 ks
Rum 3 lžíce
Mléko 7 lžic
polohrubá mouka 500 g
Kypřicí prášek 2 lžičky
rotlinný olej na smažení
cukr močka na obalování

Postup

V míse smíchejte tvaroh, vejce, rum a mléko.
V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.

Sypkou směs nasypte do tvarohové a vše promíchejte, aby se suroviny spojily.
Do pánve nalijte tolik oleje, aby sahal do výšky 2 cm a kobližky v něm mohly být z poloviny ponořené. Naberte plnou lžíci těsta a na pánvi ho navrstvěte do kolečka, kobližka se pak vytvoří sama. Z každé strany opékejte asi 2 minuty, až budou úplně zlatavé.
Hotové kobližky odkládejte na papírovou utěrku, aby se z nich odsál přebytečný olej. Ještě teplé je obalujte v moučkovém cukru.

TIP:

Pokud chcete kobližky ozvláštnit, obalte je v moučkovém cukru se špetkou skořice.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře