Abych pravdu řekla, když jsem v australské hospodě poprvé viděla nakládaná vejce, byla jsem dost nedůvěřivá. Pak jsem si vzpomněla na hospodu U Vočka ze seriálu Simpsonovi, kde se pravidelně podávala, a řekla si, že když neuškodí Homerovi, neuškodí ani mně. A teď na ně nedám dopustit! Chutnají dost podobně jako naši utopenci a příjemně pálí po papričkách, tak je před nějakým posezením taky zkuste naložit!
DOBA PŘÍPRAVY 15 minut DOBA VAŘENÍ 10 minut NÁROČNOST nízká Ingredience pro: 1 sklenice
Potřebujete
10 vajec
3 papričky jalapeño
3 stroužky česneku
1 cibule
Na nálev
250 ml kvasného lihového octa
250 ml vody
1 lžička soli
1 lžíce cukru krupice
2 lžičky hořčičných semínek
4 hřebíčky
2 bobkové listy
2 kuličky nového koření
1/2 lžičky pepře
Postup
Krok 1: Vejce vložte do vroucí vody a 10 minut povařte. Poté ihned propláchněte studenou vodou, nechte asi 10 minut vychladnout a oloupejte.
Krok 2: Mezitím si pokrájejte cibuli na kolečka a papričky s česnekem na plátky. Pokud neseženete jalapeños, nic se neděje, dejte jiné chilli.
Krok 3: Ocet nechte spolu s vodou, solí, cukrem a kořením projít varem a také počkejte, až trochu zchladne.
Krok 4: Teď už jen do sklenice střídavě vyskládejte vajíčka s cibulí, česnekem a papričkami, zalijte horkým lákem a nechte v chladnější místnosti minimálně 5 dnů odležet. Poté je přesuňte do lednice a do 2 až 3 týdnů spotřebujte.