Nakládané marinované houbičky v oleji

Klasicky naložené houby nakyselo zkuste někdy zaměnit za výtečné marinované houby naložené v oleji. Nemusíte se vzdávat této lahůdky ani ve chvíli, kdy nerostou v lese, stejně dobře fungují i houby, které celoročně koupíte běžně v obchodě.

Suroviny (1 sklenice (500 ml) porce)

směs lesních hub (mimo sezonu nahraďte žampiony, houbami šitaké a hlívou ústřičnou) 300 g
Máslo 2 lžíce
Kikkoman sójová omáčka 1 lžíce
dýňová semínka 1 hrst
čerstvé bylinky (hladkolistá petržel, libeček) 1 hrst
rostlinný olej 100 ml
dýňový olej 1 lžíce
Sůl 1 lžička
čerstvě namletý pepř
Bobkový list 1 ks

Postup

Houby očistěte a nakrájejte na plátky nebo větší kostičky. Lesní houby, které rostly společně, můžete upravit dohromady, kupované rozdělte podle druhu do misek.

V pánvi rozehřejte na středním stupni polovinu másla a jakmile se lehce zpění, vsypte pokrájené houby a poduste doměkka. Lesní upravujte rovnou na dvou lžících másla, u kupovaných opečte nejprve šitaké. Odstavte a přilijte sójovou omáčku. Na druhé pánvi rozehřejte zbylé máslo, opečte dýňová semínka (pokud používáte lesní houby, orestujte je nasucho) a po 1 minutě přidejte žampiony či hlívu. Poduste je doměkka. Bylinky nasekejte nahrubo a vmíchejte k houbám.

Šitaké slijte a všechny houby vložte do sklenice s klipsem. Rostlinný olej promíchejte s dýňovým olejem, solí, pepřem a bobkovým listem. Přelijte přes houby tak, aby byly ponořené, pevně zavíčkujte a uložte na 2 dny do chladu.

Zdroj: fresh.iprima.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře