Nakládaný romadur a tvarůžky v pivu

Na romantickou schůzku to po konzumaci už asi nebude, ale jinak je kombinace aromatických sýrů, česneku, cibule a piva dokonalá. Tedy alespoň pro všechny ty, kdo mají výrazné chutě (a vůně) rádi…

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ neuvedeno
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 sklenice

Potřebujete (místo piva můžete dát slunečnicový olej)

2 balení olomouckých tvarůžků
2 balení romaduru
2 cibule
6 stroužků česneku
6 bobkových listů
1 lžička celého černého pepře
1/2 lžičky nového koření
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
chilli papričky
500 ml světlého piva

Postup

Krok 1: Sýry buď namíchejte jako já, nebo použijte jen jeden druh. Aromatická bude tato dobrota tak jako tak! Pak se rozhodněte, jestli vše naložíte do lehčího piva, nebo použijete slunečnicový olej. Já jsem zkusila oboje a musím říct, že v oleji mi sýry chutnaly více – v pivu se část tvarůžků tak nějak ztratí.

Krok 2: Kolečka tvarůžků rozpůlte, romadury pokrájejte na plátky, cibuli na kolečka a česnek na plátky. Sýry promíchejte s oběma paprikami, pepřem a novým kořením. To je nejlepší rozdrtit v hmoždíři, protože pak nemusíte kuličky lovit ze změklého sýra.

Krok 3: Nyní už jen vše střídavě navrstvěte do velké sklenice, sem tam proložte bobkovým listem a chilli papričkou a zalijte pivem nebo olejem. Neplňte až po okraj, obsah sklenice dost nabude. Proto ji raději ještě podložte miskou.

Krok 4: Nechte při pokojové teplotě alespoň 2 až 3 dny zrát, poté přemístěte do lednice a spotřebujte do 2 týdnů.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře