Naložená bílá ryba

Kyselé ryby si nejlíp užijete, až budou děti u babičky a vy pozvete kamarády na party. Jsou skvělé k dobře vychlazenému pivu!

Počet porcí: Na 2 litrové sklenice
Doba přípravy: Více než hodinu 
Odležení: 4 dny
Příprava 0:20

Ingredience

2 kg bílé ryby (my jsme zvolili kapra)
pepř a sůl

Na octovou marinádu:

500 ml vody
500 ml octa

Na kořeněný nálev:

500 ml vody
250 ml octa
2 lžičky kuliček pepře
2 lžičky kuliček nového koření
2 lžičky hořčičného semínka
4 bobkové listy
1 lžíci cukru
3 cibule
3 mrkve
3 petržele
1 celer

Příprava jídla

1. Ryby zbavte šupin, vykuchejte a naporcujte. Děti pak pověřte prosolením masa. Porce uložte na 48 hodin do lednice. Pak je opláchněte.

2. Svařte vodu s octem, nalijte ji na ryby a nechte je dalších 48 hodin odpočívat v chladu. Pak šupináče stáhněte z kůže a vyjměte páteř i větší kosti – činnost jako stvořená pro obratné dětské prsty. Vy mezitím připravte kořeněný nálev: ve vodě s octem povařte nakrájenou zeleninu, koření a cukr.

3. Nakrájejte ryby na kostky či proužky, proložte je zeleninou a zalijte nálevem. K dokonalosti jim už chybí jen několikadenní odležení v chladu.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře