Naložený hermelín s houbami a kapustou

Naložit hermelín můžete na spoustu způsobů, záleží jen na vaší fantazii a chuťových preferencích. Pokud hledáte inspiraci a chcete vyzkoušet něco nového, co třeba tuhle chuťovku s houbovou tapenádou a podušenou kapustou? Ideálně se hodí pro podzimní období a určitě vás nadchne!

Suroviny (2 porce)

hermelíny 2 ks
lesní houby 1 hrst
menší cibulka 1 ks
špek nebo slanina 50 g
sójová omáčka 1 lžíce
čerstvě namletý pepř
majoránka 1 špetka
rajčatový protlak 1 lžíce
bílá cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
nakládané žampiony 2 lžíce
drcené chilli papričky 1 lžíce
hrubozrnná sůl
rostlinný olej 100 ml

Postup

Nejdříve si připravte tapenádu. Houby očistěte a nakrájejte nadrobno. Mezitím si poduste a zpěňte najemno nakrájený špek, cibuli a nakrouhanou kapustu. Přidejte houby a duste ještě asi 10 minut. Jakmile houby změknou, zalijte sójovou omáčkou, okořeňte, ale nesolte. Sundejte z plotny a nechte vychladnout.

Poté si připravte hermelíny, které podélně rozkrojte a potřete z jedné strany tapenádou, z druhé strany protlakem a znovu přiklopte. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, česnek na plátky. Sýry střídavě vkládejte do sklenice, spolu s ostatními ingrediencemi. Nakonec zalijte rostlinným olejem a nechte 2 dny uležet v pokojové teplotě. Uchovávejte v chladu.

2 porce
do 30 minut
Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře