Námořnický svařák

Námořnický svařák

Po tomhle svařáku se vám pořádně zatočí hlava! Pokud jste s partou přátel na horách, dejte si ho raději až tehdy, když před vámi nebude žádná fyzická námaha. Takže na všechny námořníky, ahoj!

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 10 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

1 l červeného vína
200 ml vody
1 citron
3 panáky rumu
200 g cukru krupice
2 celé skořice
8 hřebíčků

Postup

Koření s cukrem a citronem nakrájeným na plátky vhoďte do kastrolku s trochou vroucí vody. Nechte chviličku povařit, přidejte víno a panák rumu (podle chuti může být i více) a přiveďte vše k varu. Nakonec svařák sceďte do skleniček s kolečkem citronu.

Tip: Svařák se nikdy nesmí vařit. Víno v kastrůlku sice k varu přiveďte, ale s prvními bublinkami na hladině hned stáhněte na minimum. Pak nechte jen dostatečně prohřát, aby se z koření uvolnila vůně, ale neodpařoval se alkohol.
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře